На МСУ во Свети Николе промовирана книгата „Крлевизми“ од Атанас Крлевски

Промоција на книга и изложба на академската сликарка Ала Хвастунова од Русија
19 декември 2021
Започна Новогодишниот фестивал и базар на МСУ во Свети Николе
23 декември 2021

На МСУ во Свети Николе промовирана книгата „Крлевизми“ од Атанас Крлевски

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на книгата „Крлевизми“ од Атанас Крлевски.

Промоцијата се одржа на 20.12.2021 со почеток од 12:00 часот во просториите на МСУ пред ограничена публика, согласно протоколите.

Промотор на книгата беше доц. д-р Ана Витанова Рингачева, а свое обраќање имаше и проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен Одбор на МСУ.