Издавачка дејност

16 јуни 2021

Донирани книги за библиотеката на МСУ во Свети Николе од Драган Јањатов и Олга Панкина

Денес, 16 јуни 2021, на Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин” се одржа мала свеченост по повод донацијата на книги од Драган Јањатов – поранешен дипломат […]
27 мај 2021

Промовирана збирката афоризми „Сизифе, смени го врвот“ на МСУ во Свети Николе

На 26 мај 2021 година во библиотеката на Меѓународнен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа промоција на книгата афоризми „Сизифе, смени го […]
26 мај 2021

Промовирана збирката есеи „Средношколски размислувања – 5“

Промоцијата на збирката есеи „Средношколски размислувања – 5“ се одржа на 25-ти мај 2021 со почеток од 20:00 часот. Збирката есеи содржи над 620 есеи напишани […]
21 април 2021

Промовиран романот „Господинот М“ од проф. д-р Јордан Ѓорчев

На 21 април (среда) со почеток од 13:00 часот беше промовиран романот „Господинот М“ од проф. д-р Јордан Ѓорчев. Промоцијата се одржа онлајн, преку Zoom. Раскажувајќи […]
21 јануари 2021

Се одржа промоцијата на книгата „Големо во мало – Антологија на современиот руски афоризам“ од Александар Чотриќ (Србија)

Промоцијата на книгата „Големо во мало – Антологија на современиот руски афоризам“ од Александар Чотриќ (Србија) се одржа на 21 јануари, во 12:45 часот во просториите […]
21 јануари 2021

Се одржа промоцијата на книгата „Положбата на жените во антиката“ – Даниела Тошева

Промоцијата на книгата „Положбата на жените во антиката“ (Правни папируси од Птолемајски и Римски Египет) од Даниела Тошева (Пролог, превод од старогрчки и латински, белешки и […]
30 декември 2020

Поезијата на проф. д-р Јордан Ѓорчев објавена во збирка на ротаријанските поети 2020

По повод 90-годишнината од основањето на Ротаријанскиот дистрикт 1912, претседателот на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, проф. д-р Јордан Ѓорчев со своја […]
5 ноември 2020

Излезе од печат книгата „УЧЕЊЕ И ПОУЧУВАЊЕ, педагошко-психолошки аспекти “ од доц. д-р Горица Поповска Налевска

Излезе од печат книгата „УЧЕЊЕ И ПОУЧУВАЊЕ, педагошко-психолошки аспекти “ од доц. д-р Горица Поповска Налевска. Издавач е нашата официјална издавачка куќа – Меѓународен центар за […]
17 октомври 2020

Нашата издавачка куќа на еднодневен саем на книги

На еднодневниот саем на книги што се одржа на 16.10.2020 на плоштадот во Свети Николе, со свои изданија учествуваше и нашата издавачка куќа Меѓународен центар за […]
3 октомври 2020

Промоција на книгата „Принцот што личеше на Малиот Принц“ од Јордан Ѓорчев

Нашата официјална издавачката куќа – Меѓународен Центар за Славјанска Просвета организираше промоција на книгата „Принцот што личеше на Малиот Принц“ од Јордан Ѓорчев. Промоцијата се одржа […]
23 јули 2020

Пуштена во печат збирката „Средношкоски размислувања 4“

Деновиве од печат излегоа првите примероци од збирката есеи „Средношколски размислувања 4“ во која се објавени сите есеи од Конкурсот за средношколски есеи. Како што напоменавме […]
24 мај 2020

На Денот на сесловенските просветители се одржа онлајн промоција на делото „Средношколски размислувања 4“

Денес преку платформата Zoom се одржа промоцијата на делото „Средношколски размислувања 4“. Проектот „Средношколски размислувања“ е финансиран од Министерството за култура како проект од национален интерес […]
24 април 2020

Излезе од печат книгата „Инклузивна настава – современ дидактички концепт“ од доц. д-р Горица Поповска Налевска

„Инклузијата во образованието претставува процес на меѓусебно уважување на различноста на секој ученик и на неговите потреби, каде ученикот е во центарот на вниманието, а образовниот […]
23 февруари 2019

На Меѓународен Славјански Универзитет за првпат беше организиран настанот за размена на книги

За првпат во библиотеката на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се собраа љубители на книги, кои направија меѓусебна размена на веќе прочитаните книги, со нови […]
14 ноември 2018

Промоција на учебници од Факултетот за правни науки

На 14-ти ноември, со почеток од 12:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржa промоција на учебници од авторите проф. д-р Трајко Витанов […]