Активности на наставен кадар

29 септември 2023

Проф. д-р Јордан Ѓорчев назначен за член на Управен одбор на Балканскиот универзитетски центар

Денес, 29 септември 2023 година, на Великотрновскиот универзитет „Св. св. Кирил и Методиј“ во Бугарија се одржа Основачко собрание на кое едногласно се одлучи да се […]
16 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на претпремиерно прикажување на филмот Fair Play во Њујорк

Во рамки на 2023 Forbes Power Women’s Summit, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и основач на единствениот македонски ланец на […]
10 септември 2023

Успешно реализирана обуката од Еразмус+ проектот “Together for the digital future of Kyustendil”

Меѓународен Славјански Универзитет и Центарот за стручно образование при Евро-славјанска заедница од Ќустендил неделава успешно ја завршија 7-дневната обука насочена кон зголемување на дигиталниот капацитет на […]
22 мај 2023

Проф. д-р Станимир Михаилов Садинов во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Проф. д-р Станимир Михаилов Садинов од Техничкиот Универзитет во Габрово, Република Бугарија, деновиве e во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]
11 март 2023

МСУ на саем за образование во Дубаи

Претставници од Меѓународен Славјански Универзитет денес го посетија саемот за образование во Дубаи, Обединети Арапски Емирати кој е организиран од Times Higher Education, а се одржува […]
10 март 2023

МСУ и Киноверзум на Форбс 30/50 самитот во Абу Даби по повод Меѓународниот ден на жената

М-р Михаела Ѓорчева и м-р Моника Илиева се двете претприемачки од Република Северна Македонија кои земаа учество на Форбс 30/50 самитот кој се одржа во Абу […]
20 декември 2022

Проф. д-р Васко Стамевски, проректор за меѓународна соработка при МСУ, учествуваше на конференцијата „Источна и Југоисточна Европа – безбедносни закани и предизвици“ во Белград, Србија

Проректорот за меѓународна соработка при Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Васко Стамевски, со излагање на тема: „Безбедносни ризици и закани за Република Северна Македонија – превенција […]
20 декември 2022

Вработените на МСУ во посета на Дневниот центар за лица со посебни потреби во Свети Николе

На 19 декември дел од вработените на Меѓународен Славјански Универзитет го посетија Дневниот центар за лица со посебни потреби во Свети Николе по повод роденденот на […]
20 декември 2022

Одржана интерактивна работилница на тема „НЕдискриминација“ на МСУ во Битола

На 19.12.2022 на Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет проф. д-р Сашо Кочанковски и Центарот за човекови права АМОС од Битола го промовираа електронското издание […]
15 декември 2022

Промовиран романот „Најстариот човек на светот“ од проф. д-р Јордан Ѓорчев

На 15 декември Издавачката куќа – Меѓународен центар за славјанска просвета при Меѓународен Славјански Универзитет организираше промоција на книгата „Најстариот човек на светот“ од проф. д-р […]
3 декември 2022

Во Битола организирана работилница под мотото „365 – Живот без бариери и дискриминација“

По повод одбележување на Меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 декември, Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет во соработка со СОУ „Таки Даскало“ од […]
25 ноември 2022

М-р Борче Серафимовски учествуваше на настанот „Младите и соработка во образованието“

Евротинк – Центар за европски стратегии го одржа почетниот настан „Младите и соработка во образованието” кој е дел од проектот: „Демистифицирање на (не) соседските односи на […]
20 ноември 2022

Проф. д-р Мирослав Пендароски зема учество на Петтата меѓународна академска конференција за човекова безбедност во Белград

Проф. д-р Мирослав Пендароски од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет со свој труд зема учество на Петтата меѓународна академска конференција за човекова безбедност која […]
19 ноември 2022

Доделена наградата „13 Ноември“ за постигнувања во образованието на нашиот проф. д-р Ристо Малчески

На свеченост во Националната опера и балет по повод Денот на ослободувањето на Скопје, Град Скопје на 13 ноември ја додели наградата „13 Ноември“ за 2022 […]
16 ноември 2022

Свеченост по повод пензионирањето на проф. д-р Шеќеринка Ивановска

Денес во Mayberry Highway во Свети Николе се одржа свеченост по повод пензионирањето на проф. д-р Шеќеринка Ивановска, професор и поранешен Декан на Факултетот за економија […]