Активности на наставен кадар

16 ноември 2022

Свеченост по повод пензионирањето на проф. д-р Шеќеринка Ивановска

Денес во Mayberry Highway во Свети Николе се одржа свеченост по повод пензионирањето на проф. д-р Шеќеринка Ивановска, професор и поранешен Декан на Факултетот за економија […]
2 ноември 2022

Промовирана книгата Бела книга за темнотиите на душата од проф. д-р Мирослав Пендароски

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на книгата „Бела книга […]
26 октомври 2022

Делегација од МСУ во посета на ИТ Парк

На 21 октомври 2022 година делегацијата од Меѓународен Славјански Универзитет составена од претседателот на Управен одбор на МСУ, проф. д-р Јордан Ѓорчев, д-р Милена Спасовска од […]
25 октомври 2022

Студенти од Факултетот за правни науки во посета на Основен суд Свети Николе

На 25 октомври 2022 година студенти од Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет, Свети Николе беа во посета на Основен суд Свети Николе по […]
22 октомври 2022

Делегација на МСУ во посета на Регистан, Узбекистан

На 18 октомври 2022 година делегација од Меѓународен Славјански Универзитет составена од претседателот на Управен одбор на МСУ, проф. д-р Јордан Ѓорчев, д-р Милена Спасовска од […]
20 октомври 2022

Делегацијата од МСУ во посета на кампусот на Националниот Универзитет на Узбекистан „Мирза Улугбек”

На 18 октомври 2022 година делегацијата од Меѓународен Славјански Универзитет составена од претседателот на Управен одбор на МСУ, проф. д-р Јордан Ѓорчев, д-р Милена Спасовска од […]
19 октомври 2022

Делегација на МСУ во посета на Узбекистан

На 17 октомври 2022 година делегација од Меѓународен Славјански Универзитет составена од претседателот на Управен одбор на МСУ, проф. д-р Јордан Ѓорчев, д-р Милена Спасовска од Факултетот […]
7 октомври 2022

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на Forbes Under 30 самит во Детроит, САД

На покана на престижното американско бизнис списание Форбс, м-р Михаела Ѓорчева, бренд менаџер на Меѓународен Славјански Универзитет, присуствуваше на 2022 Forbes Under 3o Summit во Детроит, […]
4 септември 2022

МСУ и годинава учествуваше на Трчај Бе во Битола

Меѓународен Славјански Универзитет како поддржувач на спортот и спортските актувности и годинава може да се пофали со учество на дел од вработените од кампусот Битола на […]
14 јуни 2022

Нашиот професор Марјан Николов е член на Управувачкиот комитет на „COST-акцијата на ЕУ за меѓувладина координација од локално кон ЕУ владеење“

Нашиот професор Марјан Николов е член на Управувачкиот комитет на „COST-акцијата на ЕУ за меѓувладина координација од локално кон ЕУ владеење“: https://igcoord.eu/. Во оваа COST-акција се […]
8 јуни 2022

Се одржа првиот локален форум на женско претприемништво во Велес

Денес, 8 јуни 2022 година, м-р Михаела Ѓорчева, бренд менаџер на Меѓународниот Славјански Универзитет, зема учество на панел дискусијата на првиот локален форум на женско претприемништво […]
6 мај 2022

Нашиот проф. д-р Самоил Малчески беше дел од 16. Образовно рандеву на Младинската организација на средни училишта на Македонија МАССУМ

На 06 мај 2022 година (петок), проф. д-р Самоил Малчески – професор при Меѓународен Славјански Универзитет беше дел од 16. Образовно рандеву на Младинската организација на […]
5 мај 2022

Доц. д-р Марјан Кицев избран за Заменик на Генералниот секретар на Советот на Европски Полициски Синдикати

На 11 Конгрес на Советот на Европски Полициски Синдикати нашиот професор д-р Марјан Кицев со консензус беше избран за Заменик на Генералниот секретар на Советот на […]
7 април 2022

Се одржа средба во Универзитетот во Велико Трново помеѓу ректорот проф. д-р Христо Бонџолов и проф. д-р Јордан Ѓорчев

На 07.04.2022 година (четврток) во Универзитетот во Велико Трново се одржа работна средба помеѓу ректорот проф. д-р Христо Бонџолов и проф. Јордан Ѓорчев, претседател на Управен […]
10 март 2022

Проректорот на МСУ, проф. д-р Васко Стамевски учествуваше на Меѓународната научна конференција ,,Српско – Словачките односи”

На 02.03.2022 година во Собранието на Република Србија, Проректорот за меѓународна соработка на Мeѓународен Славјански Универзитет – проф. д-р Васко Стамевски, учествуваше на Меѓународната научна конференција, […]