мсу

11 јуни 2019

На МСУ се одржа првата седница на Конференцијата на Приватни Високообразовни Установи

На 07.06.2019 година во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе, се одржа првата седница на Конференцијата на Приватни Високообразовни Установи (КПВУ) […]
10 јуни 2019

Со специјално изненадување во Скопје се прославија 60 години на легендарниот модел Mini

Во саботата, 8-ми јуни, на плоштадот Делфина во населба Влае – Општина Карпош, Скопје, здружението Класик Мини го прославија 60-тиот роденден на легендарниот бренд и модел […]
5 јуни 2019

Во научното списание Систасис излезе приказ на книга издадена од МСУ

Почитувани, Ве известуваме дека во најновиот број на научното списание Систасис (Systasis 34) излезе приказот на книгата Законот на дванаесет таблици (XII tabulae sive Lex XII […]
5 јуни 2019

Конкурс во рамките на Еразмус+ програмата

МЕЃУНАРОДЕН СЛАВЈАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ „Г. Р. ДЕРЖАВИН“  СВ. НИКОЛЕ – БИТОЛА објавува  КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+ АКЦИЈА 1: ИНДИВИДУАЛНА МОБИЛНОСТ ЗА СТУДЕНТИ И НАСТАВЕН КАДАР […]
3 јуни 2019

Реализирана практична настава по предметот Форензична психологија во КПУ Затвор Куманово (с. Кшање)

На 31.05.2019 година, студентите од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ реализираа практична настава по предметот Форензична психологија во КПУ Затвор Куманово […]
3 јуни 2019

Обука на просторни сили за заштита од пожари на отворен простор

На 1-ви и 2-ри јуни наши студенти од Факултетот за безбедносно инженерство – одделение Битола учествуваа во обука на просторни сили за заштита од пожари на […]
3 јуни 2019

На МСУ се оддржа вториот дел од обуките за Европско финансирање преку Европски програми

На 1-ви јуни 2019, сабота, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе, се одржа вториот дел од обуките за Европско финансирање преку Европски […]
3 јуни 2019

На МСУ оддржана шеста Меѓународна научна конференција на тема „Нови развојни и маркетинг предизвици“

На ден 31.05.2019 година, петок, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се оддржа шестата Меѓународна научна конференција на тема „Нови развојни и маркетинг предизвици“ организирана […]
3 јуни 2019

МСУ потпиша меморандум за соработка со Македонско здружение за маркетинг

На ден 31.05.2019 година, петок, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола, претставуван од проф. д-р Ленче Петреска, ректор и Македонско здружение за […]
25 мај 2019

Најдобриот средношколски есеј напишан од ученичка од Прилеп

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи организиран од Институтот за култура при Меѓународен Славјански Универзитет. Првото место припадна на ученичка од […]
25 мај 2019

Над 350 дипломци и магистри ги добија своите дипломи на свечени манифестации во Битола и Свети Николе

На 23-ти мај во Битола и 24-ти мај во Свети Николе, од страна на ректорот, проф. д-р Ленче Петреска, деканите и претставниците oд факултетите, беа свечено […]
22 мај 2019

Испит по актерска игра 2

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет студентите од Факултетот за театарски уметности од класата на професор Мето Јовановски и асистент Магдалена Ризова при Универзитетот за аудиовизуелни уметности […]
21 мај 2019

На МСУ проектиран филм со излагање на академик Катица Ќулавкова

Филозофското друштво на Р. С. Македонија и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ заеднички во организираа филмско – филозофска вечер која се одржа како дел од […]
21 мај 2019

На МСУ во Битола гости од програмата на Еразмус +

Денес во рамките на програмата Еразмус +, гости на Меѓународен Славјански Универзитет, во одделението во Битола, беа професори од Вишо училиште за агробизнис и развој на […]
18 мај 2019

На МСУ се одржа првиот дел од обуките за европско финансирање преку европски програми

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе, се одржа првиот дел од обуките за европско финансирање преку европски програми. Денешното предавање беше […]