мсу

16 мај 2019

Практична настава на студентите од Безбедносно инженерство

Студентите од Безбедносно инженерство при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во склоп на редовната практична настава беа во посета на ЕУРОБРИК Компани ДОО – Велес […]
15 мај 2019

Христијан Арсов – детето генијалец гостин на МСУ

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, на предавање по предметот Интелигенција, од смерот на Општа Психологија гостин беше детето генијалец од Велес – Христијан […]
15 мај 2019

МСУ потпиша договор со Македонски полициски синдикат

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше потпишан договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р Державин“ и Македонски полициски синдикат. Договорот […]
10 мај 2019

Предавање по историја на МСУ во Битола

Во чест на делегацијата од Тамбовскиот државен универзитет „Г.Р. Державин“ од градот Тамбов, Русија, кои специјално допатуваа во нашата земја за манифестацијата „Бесмртен полк“, денес, на Меѓународен Славјански Универзитет […]
10 мај 2019

МСУ на отворените денови во Гимназијата „Кочо Рацин“ во Велес

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ по покана од Гимназијата „Кочо Рацин“ од Велес и годинава беше дел од отворените денови на ова училиште. Меѓународен Славјански […]
7 мај 2019

Во Свети Николе се одржа концерт на руски песни „Подмосковски вечери“

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа концерт на руски песни „Подмосковски вечери“. Настапија Аљона Мартинова и Арина Крајушкина, артистки […]
23 април 2019

На МСУ во Битола спроведена акција за донирање на облека

По втор пат во организација на Здравко Ставров, студент на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ на факултетот за психологија – кампус Битола беше спроведена акција […]
20 април 2019

Работен состанок со групата докторанди од Р.С. Македонија со претставници од Великотрновскиот Универзитет

На Меѓунаоден Славјански Универзитет „Г. Р. державин“ се одржа работен состанок со групата докторанди од Р. Северна Македонија со претставници од Великотрновскиот Универзитет. Присутни претставници беа […]
19 април 2019

Професори од МСУ учесници на работилницата „Правда за децата во антитерористички контекст“

Денес, 19.04.2019 година, на работилницата „Правда за децата во антитерористички контекст“ во организација на невладината организација СППМД, Амбасадата на САД и Академија за судии и јавни […]
19 април 2019

На МСУ во Свети Николе се одржа јубилејната десетта Меѓународна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК – ЗАПАД“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа јубилејната десетта Меѓународна конференција „Меѓународен дијалог:  ИСТОК – ЗАПАД“  која е во заедничка организација со Тамбовскиот државен […]
19 април 2019

МСУ потпиша договор со Универзитет „Мајка Тереза“ од Скопје

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ (МСУ) денес потпиша договор за соработка со Универзитетот „Мајка Тереза“ (УМТ) од Скопје. Потпишувањето на договорот се одржа во просториите […]
19 април 2019

„Антиката низ вековите“ изложба од Клуб за УНЕСКО Пиреја, Грција на Славјански во Свети Николе

Денес на МСУ во Свети Николе беше отворена изложбата на фотографии „Антиката низ вековите” организирана од Клуб за УНЕСКО Пиреја и островите, Грција, и почесниот член […]
18 април 2019

Се одржаа петтите ораторски денови на МСУ

Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“  Свети Николе – Битола по петти пат организираше Ораторски ден на МСУ. Оваа година го славевме […]
18 април 2019

На МСУ во Битола се одржа тренинг обука за само – ефикасност

На Меѓународен Славјански Универзитет во кампус Битола, се одржа бесплатна тренинг – обука за само – ефикасност и менаџирање со времето на тема „Како да се […]
17 април 2019

Се одржа предавање за Еразмус+ програмата на МСУ во Свети Николе

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ како член на Еразмус + програмата им нуди можност на своите студенти, професори и административен кадар кои се дел од […]