Конкурси

4 октомври 2022

Мартина Псотова од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Трнава, Словачка ќе студира на МСУ еден семестар во рамките на Еразмус+ програмата

Мартина Псотова од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Трнава, Словачка, на 3 октомври присуствуваше на првиот академски час на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе […]
26 септември 2022

Александрина Ганчева, Албена Колева, Катја Петрова и Весела Ангелова во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Александрина Ганчева, Албена Колева, Катја Петрова и Весела Ангелова од Универзитетот за агробизнис и рурален развој во Пловдив, Бугарија деновиве се во посета на МСУ во […]
29 август 2022

Бариш Алтиока, Абиде Бану Гундуз Алтиока, Метехан Онал и Јасмин Онал во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Бариш Алтиока, Абиде Бану Гундуз Алтиока, Метехан Онал и Јасмин Онал од Универзитетот Билеџик Шеик Едебали во Билеџик, Турција деновиве се во посета на МСУ во […]
29 август 2022

Деница Василева Молова, м-р Милена Спасова Дејанова, м-р Радка Анастасова Тошева и д-р Николина Јанкова Марева во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Деница Василева Молова, м-р Милена Спасова Дејанова, м-р Радка Анастасова Тошева и д-р Николина Јанкова Марева од Универзитетот за агробизнис и рурален развој во Пловдив, Бугарија […]
18 јули 2022

Нашите ракометарки – стипендистки во посета на МСУ

На 18.07.2022 година (вторник) нашите ракометарки – стипендистки беа во посета на МСУ. Тие остварија средба заедно со тренерот и координаторот за сите возрасни групи Илија […]
14 јули 2022

Конкурс за стипендирање на спортисти – 2022/2023

Од академската 2022/23 година МСУ воведува Програма за стипендирање спортисти со која ќе ја стипендира школарината за студирање на активните спортисти со 20% од целокупните трошоци […]
8 јули 2022

Младинската размена во Романија за проектот Organic farming – Entrepreneurship Opportunity for Young People in Rural Areas

Вкупно 5 млади од Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет и РРОМА во моментов се на младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен “Organic […]
5 јули 2022

МСУ додели стипендии за три ракометарки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет

Меѓународен Славјански Универзитет е единствен универзитет кој има свој клуб во женската ракометна Супер лига. Денеска три ракометарки потпишаа договор со нашиот клуб и со тоа […]
8 јуни 2022

Доц. д-р Григор Михајлов и Ирина Валкова во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Доц. д-р Григор Михајлов и Ирина Валкова од Високата школа за телекомуникации и пошти од Софија, Бугарија деновиве се во посета на МСУ во рамките на […]
2 мај 2022

Конкурс за стипендии – 2022/2023

Освоени стипендии Име и презиме Поени од тест Поени од проектна задача Вкупен број на поени Освоена стипендија Додипломски студии С. Тодоровска 50 40 90 Правни […]
15 април 2022

Конкурс за мобилност на студенти во рамки на програмата Еразмус+ 2022/2023

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ клучна акција KA131 на Европската комисија, Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународниот Славјански Универзитет распишува КОНКУРС Акција 1: Индивидуална мобилност за […]
11 април 2022

Доц. д-р Тамара Раденовиќ и проф. д-р Снежана Живковиќ во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Доц. д-р Тамара Раденовиќ и проф. д-р Снежана Живковиќ од Факултетот за безбедност при работа од Универзитетот во Ниш, Србија деновиве се во посета на МСУ […]
14 март 2022

Борис Зарков, Нонна Благова, и проф. Валентин Василев во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Борис Зарков, Нонна Благова, и проф. Валентин Василев од Висока школа за безбедност и економика – Пловдив, Бугарија, деновиве се во посета на МСУ во рамките […]
21 февруари 2022

Конкурс за средношколски есеи – 2022

  Резултати од конкурсот Прва награда. Ангела Атанасовска – СОУ  „Таки Даскало“, Битола – Мигови за паметење Златна плакета, таблет, МСУ подароци Втора награда. Анамарија Шошкоска […]
15 февруари 2022

Резултати и најава за Бесплатни обуки на теми по ваш избор

2022 е почеток на ново патување, симбол на нови идеи, подобри решенија, инспирација, успешна работа. Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Институтот за култура и уметност […]