Интернационални активности

20 декември 2023

Продолжија активностите од краткотрајниот интензивен курс “Global Perspectives on Inclusive Education: Strategies for Building Diverse and Equitable Learning Environments”

Продолжија предавањата и останатите активности предвидени во краткотрајниот интензивен курс “Global Perspectives on Inclusive Education: Strategies for Building Diverse and Equitable Learning Environments” кој се одржува […]
17 декември 2023

Во Св. Николе започна краткотрајниот интензивен курс “Global Perspectives on Inclusive Education: Strategies for Building Diverse and Equitable Learning Environments”

Во Mayberry Highway во Свети Николе започна краткотрајниот интензивен курс “Global Perspectives on Inclusive Education: Strategies for Building Diverse and Equitable Learning Environments” кој се одржува […]
12 декември 2023

Четири вработени од Високата школа за безбедност и економика (ВУСИ) од Пловдив во посета на МСУ во рамки на Еразмус+ програмата

Доц. д-р Руси Анев, Величка Димова, Камелија Алексиева и Маријана Еленова од Високата школа за безбедност и економика (ВУСИ) од Пловдив, Бугарија, минатата недела беа во посета […]
2 декември 2023

Во Манила, Филипини врачена GUSI наградата за мир на проф. д-р Јордан Ѓорчев

Во Манила, Филипини, беше врачена GUSI наградата за мир на проф. д-р Јордан Ѓорчев, основач и претседател на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет. Често нарекувана […]
25 ноември 2023

Завршна прес-конференција во рамки на проектот „Заедно за дигитална иднина на Ќустендил“

На 22.11.2023 година во Ќустендил, Бугарија се одржа завршна прес-конференција во рамки на проектот „Заедно за дигитална иднина на Ќустендил“.  Проектот беше реализиран во рамките на […]
15 ноември 2023

МСУ на Еразмус+ семинар во Охрид организиран од Националната агенција

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа тренинг/семинар за Еразмус+ на кој приствуваше Викторија Велкова вработена од Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународен Славјански […]
11 ноември 2023

На МСУ се одржа работна средба со претставници од Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана, Словенија

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе се одржа работна средба со претставници од Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана, Словенија. На работната средба од […]
26 октомври 2023

Селим Серчан Сали и Мурат Бас од Универзитетот „Бинали Јилдирим“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Селим Серџан Сали и Мурат Баш од Универзитетот „Бинали Јилдирим“ од Ерзинџан, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата […]
18 октомври 2023

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
17 октомври 2023

Проф. д-р Јордан Ѓорчев добитник на наградата за мир GUSI во Манила, Филипини

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, основач и претседател на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, е еден од истакнатите добитници на наградата за мир GUSI во Манила, […]
16 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев на обука за работењето на првиот квантен компјутер применет во здравството во САД

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет во рамки на Forbes Under 30 Summit во САД ја посетија клиниката […]
14 октомври 2023

Легендарната холивудска продуцентка Гејл Ен Херд присуствуваше на проекција во Киноверзум Штип

Во вторник, 10.10.2023 година Американското катче Штип во соработка со Киноверзум Штип беше домаќин на ексклузивна проекција на документарниот филм „The YouTube Effect”, на која присуствуваше […]
13 октомври 2023

Есенска академија за студенти на докторски студии од Великотрновскиот универзитет започна на Меѓународен Славјански Универзитет

На 12 октомври 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на Есенската академија за студенти на докторски студии организирана од страна на Великотрновскиот […]
12 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на Forbes Under 30 самит во Кливленд, Охајо, САД

На покана на престижното американско бизнис списание Форбс, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, присуствуваше на 2023 Forbes Under 30 Summit […]
9 октомври 2023

Седат Ѓелиболу од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Седат Ѓелиболу од Универзитетот Муш Алпарслан, Република Турција деновиве е во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]