Интернационални активности

17 октомври 2023

Проф. д-р Јордан Ѓорчев добитник на наградата за мир GUSI во Манила, Филипини

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, основач и претседател на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, е еден од истакнатите добитници на наградата за мир GUSI во Манила, […]
16 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев на обука за работењето на првиот квантен компјутер применет во здравството во САД

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет во рамки на Forbes Under 30 Summit во САД ја посетија клиниката […]
14 октомври 2023

Легендарната холивудска продуцентка Гејл Ен Херд присуствуваше на проекција во Киноверзум Штип

Во вторник, 10.10.2023 година Американското катче Штип во соработка со Киноверзум Штип беше домаќин на ексклузивна проекција на документарниот филм „The YouTube Effect”, на која присуствуваше […]
13 октомври 2023

Есенска академија за студенти на докторски студии од Великотрновскиот универзитет започна на Меѓународен Славјански Универзитет

На 12 октомври 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на Есенската академија за студенти на докторски студии организирана од страна на Великотрновскиот […]
12 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на Forbes Under 30 самит во Кливленд, Охајо, САД

На покана на престижното американско бизнис списание Форбс, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, присуствуваше на 2023 Forbes Under 30 Summit […]
9 октомври 2023

Седат Ѓелиболу од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Седат Ѓелиболу од Универзитетот Муш Алпарслан, Република Турција деновиве е во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]
9 октомври 2023

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот „Сулејман Демирел“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот […]
6 октомври 2023

Остварена средба со Џеф Кабили од Stanford University, наскоро работилница и на МСУ

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управниот Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет на 5 октомври 2023 година остварија средба со Џеф Кабили, предавач на […]
30 септември 2023

Посета на School of Aging Studies при University of South Florida во Флорида, САД

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управниот Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет на 27 септември 2023 година остварија посета на School of Aging Studies […]
29 септември 2023

Проф. д-р Јордан Ѓорчев назначен за член на Управен одбор на Балканскиот универзитетски центар

Денес, 29 септември 2023 година, на Великотрновскиот универзитет „Св. св. Кирил и Методиј“ во Бугарија се одржа Основачко собрание на кое едногласно се одлучи да се […]
16 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на претпремиерно прикажување на филмот Fair Play во Њујорк

Во рамки на 2023 Forbes Power Women’s Summit, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и основач на единствениот македонски ланец на […]
15 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на 2023 Forbes Power Women’s Summit во Њујорк

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на МСУ и основач на Киноверзум во Њујорк ги претставуваше Киноверзум и Меѓународен Славјански Универзитет на престижниот 2023 Forbes […]
10 септември 2023

Успешно реализирана обуката од Еразмус+ проектот “Together for the digital future of Kyustendil”

Меѓународен Славјански Универзитет и Центарот за стручно образование при Евро-славјанска заедница од Ќустендил неделава успешно ја завршија 7-дневната обука насочена кон зголемување на дигиталниот капацитет на […]
4 септември 2023

Втор ден од проектот Еразмус+ „Together for the digital future of Kyustendil“

Денес (04.09.2023) е вториот ден од обуките во рамки на Еразмус+ краткорочниот проект за мобилност на ученици и вработени во стручно образование и обука. Проектот со […]
8 август 2023

Ѓуфте Акин од Istanbul Gelisim University во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+

Ѓуфте Акин од Istanbul Gelisim University – Истанбул, Република Турција деновиве e во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]