Упатство за електронска пријава за испит за сесија во јануари 2022

Бесплатни обуки на теми по ваш избор
14 јануари 2022
Конкурс за трансфер и упис на студенти на прв циклус на студии на акредитираните студиски програми во учебната 2021/2022 година
19 јануари 2022

Упатство за електронска пријава за испит за сесија во јануари 2022

Почитувани студенти,

пријавувањето на испитите зa испитната сесија во јануари ќе се одвива целосно електронски преку системот Е-школарина. Пријавувањето на испитите започнува денес, 17.01.2022 и ќе трае до 22.01.2022 година. Полагањата започнуваат од 24.01.2022. Распоредот со линковите за испитите ќе биде испратен на студентите кои пријавиле испит на 23.01.2022.

Пријава треба да пополнат и студентите кои имаат полагано преку колоквиуми.

Максималниот број на испити што можат да се пријават е 5.

Распоредот за испитната сесија е веќе објавен:

Купувањето на пријавата е конечно. Сите студенти кои имаат неподмирени обврски за тековната студиска година согласно договорот за студирање нема да бидат во можност да го полагаат испитот. Доколку не сте сигурни за статусот можете да ја контактирате студентската служба во Свети Николе на телефон +389 75 303 424 и во Битола на телефон +389 47 222 503 за повеќе детали.

Во прилог е упатството за пополнување на електронска пријава за испит. Доколку имате технички прашања во врска со пријавувањето, Ве молиме обратете се во Службата за Е-учење на eucenje@msu.edu.mk или на +389 78 295 567.


Чекор 1


Кликнете на линкот за поднесување на пријава.

Студентите кои направиле трансфер од друг универзитет и треба да полагаат диференцијален испит поднесуваат пријава од 3050 денари.


Чекор 2


Изберете го потребниот број на предмети (од 1 до 5, зависно колку предмети сакате да полагате) и кликнете на копчето Во Кошничка.


Чекор 3


Откако ќе биде додадена пријавата во кошничка кликнете на НАПЛАТА.


Чекор 4


Пополнете ги податоците за предметите, изберете го полето Ги прочитав и се согласувам со условите и правилата и кликнете УПЛАТА. Откако ќе кликнете на УПЛАТА ќе бидете пренасочени кон страницата на Халк Банка за безбедно плаќање каде ги внесувате податоците од платежната картичка и по успешно плаќање системот ве пренасочува назад кон страницата за комплетирање на нарачка.

Доколку има некаков проблем со пријавата, нашите служби ќе Ве контактираат.