Благој Митев

30 април 2024

Известување за неработни денови – Денот на трудот – 1. мај 2024 год.

Меѓународен Славјански Универзитет ги известува сите студенти и соработници согласно соопштението од страна на Министерството за труд и социјална политика, и согласно со Законот за празниците […]
4 септември 2023

Втор ден од проектот Еразмус+ „Together for the digital future of Kyustendil“

Денес (04.09.2023) е вториот ден од обуките во рамки на Еразмус+ краткорочниот проект за мобилност на ученици и вработени во стручно образование и обука. Проектот со […]
11 август 2023

Известување за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк за академската 2023/24 година

Се известуваат студентите согласно Јавниот повик за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк за академската 2023/24 година од страна на Министерството за образование и наука […]
30 септември 2022

Обраќање на проф. д-р Јордан Ѓорчев за проектот БАЛКАНИУМ

Почитувани читатели, пред Вас е вториот број од електронскиот весник БАЛКАНИУM. Нè радуваат вашите позитивни реакции од пилот и од првиот број. Се надеваме дека и […]
13 јуни 2019

Известување за неработен ден – (петок) 14 јуни 2019 год. (Духовден)

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека согласно соопштението на Министерството за […]
3 јуни 2019

Известување за неработен ден – 4 јуни 2019 година (вторник), Рамазан Бајрам

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека согласно соопштението на Министерството за […]
13 март 2019

Универзијада-2019. Меѓународните спортисти се импресионирани од руските игри во Краснојарск

«Вие го добивате од животот само она што ќе го дадете на Путин.» – со овој парафразиран цитат на Клинт Иствуд, Џејмс Брамли од Лондон зборува […]
5 март 2019

Известување за конкурс за ФУЛБРАЈТ студентската програма за 2020/2021 година.

Согласно известувањето добиено од Министерството за образование и наука бр. 14-2915/1 од 01.03.2019 год., Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ги информира студентите дека во тек […]
16 јануари 2019

Известување за неработен ден -19 јануари 2019 год. – Богојавление (Водици)

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека по повод празникот Богојавление (Водици), […]
10 јануари 2019

Продолжување на рокот за Избор на претставници и претседател на Студентско собрание

Се известуваат сите студенти на МСУ дека согласно одредбите од Законот за високо образование на Р. Македонија се продолжува рокот за избор на членови на факултетско […]
25 декември 2018

Избор на претставници и претседател на Студентско собрание

Се известуваат сите студенти на МСУ дека на 08.01.2019 година (вторник) ќе се одржат избори за членови на факултетско и универзитетско студентско собрание. За членови на […]
7 декември 2018

Празникот Св. „Климент Охридски“ – 8 декември 2018 година – неработен ден

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека по повод празникот посветен на […]
20 ноември 2018

Средба со Амбасадорот на Кралството Шпанија во РСМ и иницијативи за идна соработка

Делегација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ заедно со соработникот на универзитетот, проф. д-р Хозе Караско од Универзитетот „Крал Хуан Карлос“ од Мадрид во Шпанија […]
14 јуни 2018

Конкурс за практикантска работа во ОКТА за студентите на Факултетот за безбедносно инженерство – Насока: Безбедност од пожар

Согласно потпишаниот меморандум за соработка помеѓу ОКТА и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, компанијата ОКТА објавува конкурс за практикантска работа во времетраење од 3 месеци […]
11 јуни 2018

Завршни разговори за Мастер студиите со Економскиот факултет од Љубљана

На ден 11 јуни 2018 година во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се водеа завршните разговори со Eкономскиот факултет од Универзитетот […]