Известување за неработен ден -19 јануари 2019 год. – Богојавление (Водици)

Шаховски турнир „Державин“ – 2019
10 јануари 2019
Делегација од МСУ во посета на „П. П. Семјонов Тан-Шански“
16 јануари 2019

Известување за неработен ден -19 јануари 2019 год. – Богојавление (Водици)

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека по повод празникот Богојавление (Водици), согласно соопштението на Министерството за труд и социјална политика и согласно со Законот за празниците на Република Северна Макединја („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2019 година (сабота), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија.

Воедно, Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија им го честита празникот на граѓаните на Република Северна Македонија.