Празникот Св. „Климент Охридски“ – 8 декември 2018 година – неработен ден

На Славјански во Св. Николе се одржа државен натпревар Лидер во струката
5 декември 2018
Државен противпожарен квиз натпревар во Свети Николе
11 декември 2018

Празникот Св. „Климент Охридски“ – 8 декември 2018 година – неработен ден

8-dekemvri-kliment-ohridski-02

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека по повод празникот посветен на Св. Климент Охридски, согласно соопштението на Министерството за труд и социјална политика и согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2018 година (сабота),  е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Воедно, Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија им го честита празникот на граѓаните на Република Северна Македонија коишто го чествуваат и го слават патронот Св. Климент Охридски.