Благој Митев

20 февруари 2018

Повик за пријавување на „Ден на ораторство“ 2018

Почитувани студенти, Ве известуваме дека и годинава Факултетот за правни науки ја организира традиционално манифестацијата „Ден на ораторство“. За квалитетно организирање и учество на заинтересираните студенти […]
29 декември 2017

Конкурс за трансфер на студенти 2017/2018

Врз основа на член 108 и член 110 од Законот за високото образование на Р. Северна Македонија (сл.весник 35/2008), Правилникот за изменување и дополнување на правилникот […]
24 март 2017

Упис на додипломски студии – 2017/2018

Врз основа на член 108 и член 110 од Законот за високото образование на Р. Северна Македонија (сл.весник 35/2008) и Статутот на Меѓународен Славјански  Универзитет „Г. […]
19 декември 2016

Покана за регионална обука на стручни лица од областа на БЗР

Почитувани, Со цел за унапредување на безбедноста и здравјето при работа и зголемување на капацитетите на правните субјекти во областа на безбедност и здравје при работа, […]
7 декември 2016

Празникот Св. „Климент Охридски“ – 8 декември – неработен ден

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола – Р. Северна Македонија ги известува сите студенти и соработници дека по повод празникот посветен на […]
29 ноември 2016

30 ноември 2016 год. (среда) – Ден на дрвото – неработен ден

Согласно со Заклучокот од седницата на Владата на Република Северна Македонија одржана на 25.11.2016 година, по повод спроведување на акцијата „Ден на дрвото-Засади ја својата иднина”, […]
17 ноември 2016

17-ти Ноември – Меѓународен ден на студентите

Oва е денот кога се сеќаваме на борбите на студентите во минатото, ги славиме нивните имиња и се обидуваме да ги сфатиме резултатите од нивниот активизам. […]
18 февруари 2016

6-ти меѓународен семинар за млади научници и последипломци „ПСИХОЛОГОТ И ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА СОВРЕМЕНИОТ СВЕТ“

5 февруари 2016

Донација на Славјански за Друштвото на писатели на Македонија

По повод 69-годишнината од формирањето на Друштвото на писателите на Македонија, Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола на македонската писателска асоцијација и […]
18 декември 2015

Претседателот на УО на Санктпетербуршкиот меѓународен културен форум

На 15 декември 2015 година во рамките на Санктпетербуршкиот меѓународен културен форум кој се одржа од 13-15 декември 2015 година во Русија, на покана на министерството за […]
20 ноември 2015

Претседателот на УО – почесен член на Филозофското друштво

По повод Светскиот ден на филозофијата на 19.11.2015 година во Свечената сала на Филозофскиот факултет на УКИМ се одржа свечена програма на која беа доделени благодарници […]
17 ноември 2015

Славјански им го честита Меѓународниот ден на студентите – 17 ноември

 По повод Меѓународниот ден на студентите, 17 ноември, Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола до сите студенти упатува честитки, и воедно ги поканува сите […]
13 ноември 2015

Уште еден наш студент со признаена диплома во Обединетото Кралство

Нашиот студент Коце Бакаловски кој дипломираше на Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола не информираше дека дипломата му […]
10 ноември 2015

Интервју со проф. д-р Мирослав Крстиќ – објавено во Утрински весник

Интервју на проф. д-р Мирослав Крстиќ, професор на клиничка психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола со наслов „ШАНСА ЗА МЛАДИТЕ […]
22 октомври 2015

Гостување на Претседателот на УО на МСУ „Г. Р. Державин“ и Аташето за култура на Руската Федерација во Македонија на КАНАЛ 5

По повод настанот – Свечено врачување на книги од Фондацијата на нобеловецот Александар Солжењицин од страна на претставник на фондацијата г-дин Виктор Леонидов, кој ќе се одржи на […]