Новости

3 јуни 2022

Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ – Штип во посета на Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино

На 3 јуни 2022 година (петок) вкупно 54 првоодделенчиња од ООУ „Ванчо Прке“ – Штип во Киноверзум го гледаа анимираниот филм „Патот кон месечината“. Учениците го […]
31 мај 2022

Се одржа десеттото предавање од ППП – Моќта на верувањето и верување во моќта за „едност“ во Универзумот

Моќта на верувањето и верување во моќта за „едност“ во Универзумот е десеттото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 31.05.2022 […]
30 мај 2022

Промовирана збирката есеи „Средношколски размислувања – 6“

Промоцијата на збирката есеи „Средношколски размислувања – 6“ се одржа на 27 мај 2022 година (петок) со почеток од 20:00 часот. Збирката есеи содржи над 170 […]
30 мај 2022

Успешен завршеток на натпреварувачката сезона за нашите девојки од ЖРК Овче Поле – Славјански Универзитет

Нашите девојки од ЖРК Овче Поле – Славјански Универзитет го одиграа последното коло од плеј-аут фазата во Женската лига и остварија победа од 28:32 над екипата […]
25 мај 2022

Свечено врачени дипломите нa дипломците и магистрите на МСУ во Битола

Денес, на 25 мај 2022 година во Офицерскиот дом во Битола беа свечено доделени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Битола од страна на […]
24 мај 2022

Свечено врачени дипломите на 170 дипломци и 130 магистри на МСУ во Свети Николе

На 24 мај 2022 година (вторник) ректорката, проф. д-р Ленче Петреска, и деканите на нашите 5 факултети, свечено ги врачија дипломите на 170 дипломци и 130 […]
23 мај 2022

Филиз Сајар, Драженка Биркиќ и Катаржина Кита – Валенка во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Филиз Сајар, Драженка Биркиќ и Катаржина Кита – Валенка деновиве се во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за наставен […]
23 мај 2022

Бисер Крстев, Мариана Асенова, Миглена Казашка и Павлина Иванова во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Бисер Крстев, Мариана Асенова, Миглена Казашка и Павлина Иванова од Универзитетот за агробизнис и рурален развој во Пловдив, Бугарија деновиве се во посета на МСУ во […]
23 мај 2022

Повторно победа за нашите девојки од ЖРК Овче Поле – Славјански Универзитет

Нашите девојки од ЖРК Овче Поле – Славјански Универзитет го оправдаа првото место на плеј-аут табелата во Женската лига со 29 бода и во претпоследниот натпревар […]
23 мај 2022

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ беше дел од отварањето на конференцијата „Управување со човечки ресурси – од кризни акции до визии за одржлив развој“

На 20 мај 2022 (петок) проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ беше дел од отварањето на конференцијата „Управување со човечки ресурси – […]
18 мај 2022

Се одржа деветтото предавање од ППП – „Воведување на нов модел на процена на деца и млади со попреченост во Р. С. Македонија“ од проф. д-р Анита Ристеска и Горан Петрушев

„Воведување на нов модел на процена на деца и млади со попреченост во Р. С. Македонија“ е деветтото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. […]
16 мај 2022

Претседателот на Интернационалниот Универзитет Еуропа Прима, Амабасадорот Јордан Плевнеш, на проф. д-р Јордан Ѓорчев му го врачи специјалното издание на неодамнешното доделување на наградата ГРАНД ПРИ

Во чест на долгогодишната соработка меѓу Меѓународниот Славјански Универзитет и Интернационалниот Универзитет Еуропа Прима, претседателот на Универзитетот, Амабасадорот Јордан Плевнеш, на проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател […]
16 мај 2022

Гуслах Ујар и Туба Озтуран во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Гуслах Ујар и Туба Озтуран од Универзитетот Ерзинџан Бинали Јилдирим, Република Турција, деновиве се во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]
14 мај 2022

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ ја отвори својата прва изложба на карикатури во НУЦК Ацо Шопов, Штип

На 13 мај 2022 година (петок) со почеток од 19:00 часот се отвори изложбата на карикатури My Way на проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен […]
14 мај 2022

МСУ одржа презентација на своите наставни програми пред матурантите од СОУ „Наум Наумовски-Борче” – Пробиштип

Меѓународен Славјански Универзитет продолжи со презентирањето на своите наставни програми пред матурантите. На 9 мај 2022 година (понеделник) се одржа презентација на наставните програми пред матурантите […]