Награди

29 мај 2020

Доделена 16-та новинарска награда „Тоде Петрески“ на карикатуристот и сатиричарот Блаже Докуле

Денес, на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола беше доделена по 16-ти пат новинарската награда „Тоде Петрески“ која ја доделува „Битолски весник“. Добитник на наградата оваа година […]
3 декември 2019

Успешно заврши шаховскиот турнир Державин

Антон Златков е победник на младинскиот шаховски турнир „Державин 2019“ што викендов се одигра во Битола, при што бодовно беше изедначен со Андреј Велјановски, но Златков […]
25 мај 2019

Најдобриот средношколски есеј напишан од ученичка од Прилеп

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи организиран од Институтот за култура при Меѓународен Славјански Универзитет. Првото место припадна на ученичка од […]
13 април 2019

Наградени најдобрите матуранти на #DerzhaWIN2019 во Битола

Интелектуалната игра #DerzhaWIN2019 е игра на вештини, знаење, креативност, способност за снаоѓање, менаџирање со времето и интелигенција, организирана од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. #DerzhaWIN2019 се одржа […]
27 јануари 2019

Доделување на награди, шаховски турнир „Державин“ – 2019

Вториот ден од шаховскиот турнир „Державин“ се одиграа 5 кола или вкупно 11 кола во двата дена. Беа доделени вкупно 24 награди и дипломи, а благодарници […]
1 декември 2018

Награда за најдобра партнер организација од Ротари клуб Велес

Вечерва Ротари клуб Велес ја додели наградата Најдобра партнер организација и донатор на годината на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Наградата беше врачена во Велес, […]
8 ноември 2018

Почесни инсигнии за нашиот професор, Струмичкиот Митрополит Наум

Нашиот професор, Неговото Високопреосвештенство, проф. д-р Наум Илиевски, Митрополитот Струмички, е награден со највисокото почесно звање на Великотрновскиот универзитет за неговите заслуги како еден од најистакнатите […]
8 ноември 2018

Делегација од МСУ во Велико Трново по повод 55-годишнина од основањето на ВТУ „Св. св. Кирил и Методиј“

На 6 ноември 2018 година, делегација од нашиот универзитет присуствуваше на свеченоста по повод 55-годишнината од основањето на Великотрновскиот универзитет „Св. св Кирил и Методиј“ од […]
24 мај 2018

Врачени наградите за најдобрите средношколски есеи – 2018

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи. Доделувањето на наградите се одржа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе. […]
20 април 2018

Наградени најдобрите оратори на Славјански

На 19-ти април 2018 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола се одржа четвртиот по ред ОРАТОРСКИ ДЕН во организација на Факултетот за правни […]
23 декември 2017

Доделени наградите од шаховскиот турнир „Державин“ – 2017

По 9-тото коло кое се одигра денес, беа доделени наградите за најдобрите тројца шахисти. Првото место (златна плакета и лаптоп) го освои Тони Лазов од Неготино […]
14 октомври 2017

Амбасадорот на Руската Федерација во Р. Северна Македонија ја додели наградата „Державин“

Вчера, во Битола, во амфитеатарот на Меѓународниот славјански универзитет свечено беше доделена поетската награда „Державин“ на поетот Василе Димески од Прилеп. Наградата ја врачи Н. Е. […]
10 септември 2017

Поетот Василе Димески е добитник на наградата „Державин“ за 2017 година

Наградата „Державин“ се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2016 до јули оваа година. Високото признание Димески го доби за поетската книга „Ноќва […]
24 мај 2017

Доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи – 2017

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи. Доделувањето на наградите се одржа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе. […]
5 мај 2017

Се одржа финалето од Ораторски денови 2017

Денес на Меѓународниот Славјански Универзитет Г.Р.Державин во организација на Факултетот за правни науки се одржа финалето на Ораторскиот ден. Учество зедоа студенти од Факултетот за правни […]