На МСУ во Битола врачена наградата на Битолски весник „Тоде Петревски“

Повик за Летна лидерска школа
6 јуни 2021
Свечено одбележување на 222-годишнината од раѓањето на Александар Пушкин и Денот на рускиот јазик
8 јуни 2021

На МСУ во Битола врачена наградата на Битолски весник „Тоде Петревски“

Во присуство на членовите на најтесното семејство, новинари и почитувачи на неговото дело, на 28 мај во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола, беше врачена наградата за новинарство на Битолски весник „Тоде Петревски“.

Добитничка на наградата која Битолски весник 17 години по ред ја доделува во чест на покојниот новинар на Радио Скопје и дописник од Битола, Тоде Петревски, е новинарката Анета Блажевска.

Наградата ја додели сопственикот на Битолски весник, Менде Младеновски. Анета Блажевска речиси три децении се занимава со новинарството. Таа работела во повеќе локални и национални медиуми, како новинар, уредник и водител.