Договор

22 март 2019

Меѓународен Славјански Универзитет и уште десет високообразовни установи потпишаа спогодба за меѓусебна соработка

На 21.03.2019 во просториите на Меѓународен универзитет „Визон“ во Гостивар се одржа конститутивната седница на Конференција на приватни високообразовни установи во Република Северна Македонија. Претставници од […]
12 март 2019

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпишан е билатерален договор со Меѓународниот Визион Универзитет од Гостивар

Денес, на 12.03.2019 година, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г.Р.Державин“ потпишан е билатерален договор со Меѓународниот Визион Универзитет од Гостивар со цел продлабочување на соработката […]
11 декември 2018

Проф. д-р Васко Стамевски на два настани организирани од Центарот за национална и меѓународна безбедност, Белград и потпишување на договор за соработка

На 03 и 04.12. 2018 година во Белград, Србија, во организација на Центарот за национална и меѓународна безбедност од Белград, се случија два настани:  International Round Table “One […]
18 ноември 2018

Продлабочување на соработката со Технички универзитет – Габрово преку Еразмус+ програмата

Делегација од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во рамки на посетата на Технички универзитет – Габрово, Бугарија оствари средба со ректорот проф. д-р Рајчо Иларионов. На средбата се […]
26 септември 2018

Меморандум за соработка со Центар за социјална работа – Битола

Денес, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во одделението во Битола беше потпишан меморандум за соработка и реализација на практична работа. Потписнички страни […]
20 јули 2018

Договор за практична работа во затвор Куманово

Денес беше потпишан договор за соработка со Управата за извршување на санкции за пракса во затвор Куманово со отворено одделение во Крива Паланка. Според договорот, студентите […]
11 јуни 2018

Завршни разговори за Мастер студиите со Економскиот факултет од Љубљана

На ден 11 јуни 2018 година во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се водеа завршните разговори со Eкономскиот факултет од Универзитетот […]
1 мај 2018

Потпишан договор за последипломски студии со Економскиот факултет од Љубљана

На 30 април 2018, во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе беше потпишан договор за соработка со Eкономскиот факултет од Универзитетот […]
7 февруари 2018

Потпишан договор за соработка помеѓу Славјански и МВР

Денес делегација од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, составена од ректорот, проф. д-р Душан Николовски, деканот на Факултетот за правни науки, проф. д-р Александар Илиевски […]
25 август 2017

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша Меморандум за соработка со Ротари Клуб, Велес

Денес на 25.08.2017 година во просториите Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Ротари Клуб, Велес и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. […]
10 јули 2017

Се продлабочува соработката со Великотрновскиот универзитет

На 07.07.2017 во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе беше потпишан договор за продлабочување на соработката со Великотрновскиот универзитет „Св. Кирил […]
27 февруари 2017

Потпишан договор за докторски студии – универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Велико Трново

Денес во Ректоратот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј” од Велико Трново, Бугарија, беше остварена средба со Ректорот и проректорите на Универзитетот на која е договорена […]
9 февруари 2017

Делегацијата од Холандија во посета на МСУ – Св. Николе

По потпишаниот договор во Битола, делегацијата на Getijde College гостуваше на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. За почеток на добрата соработка на ректорот […]
6 февруари 2017

Потпишан договор за соработка со Getijde College, Холандија

Денес, 06.02.2017, беше потпишан договор за соработка со Getijde College од Холандија. Договорот свечено беше потпишан во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола. […]
9 јануари 2017

Договор за соработка со училиштето Azurlingua од Ница, Франција.

Новата година ја започнавме со договор за соработка со училиштето за француски јазик Azurlingua, од Ница, Франција. Azurlingua постои повеќе од 25 години и е домаќин […]