славјански

25 август 2017

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша Меморандум за соработка со Ротари Клуб, Велес

Денес на 25.08.2017 година во просториите Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Ротари Клуб, Велес и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. […]
19 јули 2017

Кирил Лазаров во посета на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“

Денес на 19.07.2017,  ракометниот шампион Кирил Лазаров го посети  Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“.
10 јули 2017

Се продлабочува соработката со Великотрновскиот универзитет

На 07.07.2017 во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе беше потпишан договор за продлабочување на соработката со Великотрновскиот универзитет „Св. Кирил […]
16 јуни 2017

Едукативно – стручен собир за ветеринари во Св. Николе

Денес, 16.06.2017 година, со почеток во 10:30 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа едукативно-стручен собир акредитиран од Ветеринарна комора […]
9 јуни 2017

Славјански на еднодневен саем на книга во Свети Николе

По повод 10ти јуни – Денот на културата и завршеток на учебната година на ден 09.06.2017  година (петок) на Градски плоштад со почеток во 11:00 часот беше […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански го посетија нашиот партнерски универзитет од Липецк, Русија

Од 29.05.2017 до 31.05.2017 студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ го посетија градот Липецк, каде што зедоа учество во исполнета програма со спортски активности, […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански во посета на музеи во Тамбов

Во текот на престојот во Тамбов, студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ посетија повеќе музеи. Студентите ја имаа можноста да дознаат повеќе околу воениот […]
4 јуни 2017

Студентите од Славјански на студентски концерт во Тамбов, Русија

На 24.05.2017 (среда) студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваа на годишен студентски концерт кој го организира Тамбовскиот Универзитет. Концертот беше исполнет со прекрасни […]
4 јуни 2017

Делегација од МСУ на Сесловенска конференција во Русија

Во Санкт Петербург со голема Сесловенска трпеза заврши јубилејната Сесловенска конференција, каде земаа учество повеќе од 220 делегати од сите словенски земји. Од 26-ти мај до […]
2 јуни 2017

Студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин на посета во Галдим, Тамбовска област

На 22.05.2017 (понеделник) студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин ја посетија базата Галдим (Галдым) во Тамбовската област. Нашите студенти зедоа учество во спортски активности, […]
28 мај 2017

Нашиот параглајдерист Борјан Јованоски на Светско првенство во Албанија

Успесите на нашите студенти се и наши успеси! Заврши Светското првенство во параглајдерство, дисциплина прецизно слетување. Светското првенство се одржа во Албанија, Валона во кое зедоа учество […]
27 мај 2017

Свечен одбојкарски натпревар по повод децениска соработка со Тамбовскиот универзитет

По повод децениската соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и ТГУ „Г.Р.Державин“ од Тамбов, Руска Федерација, на 24 мај, Денот на сесловенските просветители, беше […]
27 мај 2017

Музичко-поетска вечер по повод 180-годишнина од смртта на Пушкин

Маестрална музичко-поетска вечер беше одржана во Битола, во организација на Славјанскиот универзитет по повод 180-годишнината од смртта на А. С. Пушкин. Брилијантната Марина Коруновска од Битола, […]
25 мај 2017

Свечено доделени дипломите на Славјански во Св. Николе

На 25 мај, во Свети Николе, од страна на ректорот, проф. д-р Душан Николовски, деканите и претставниците oд факултетите, беа свечено доделени дипломите од прв и […]
25 мај 2017

Свечено доделени дипломите на Славјански во Битола

На 25 мај, во Битола, од страна на ректорот, проф. д-р Душан Николовски, деканите и претставниците oд факултетите, беа свечено доделени дипломите од прв и втор […]