Филм

1 декември 2021

Бесплатни Киноверзум клуб картички за сите студенти на МСУ

По повод вториот роденден на единственото универзитетско кино, Киноверзум, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ на своите студенти им доделува бесплатна Киноверзум клуб картичка. Право на […]
23 јуни 2021

Со 10 филмски проекции беше заокружен Филозофскиот филмски фестивал во Киноверзум на МСУ

И годинава Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Киноверзум беа дел од Филозофскиот филмски фестивал. Во периодот од 11 до 20 јуни 2021 во Киноверзум […]
11 јуни 2021

Филозофски филмски фестивал во Киноверзум на МСУ

И годинава Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Киноверзум се дел од Филозофскиот филмски фестивал и во Киноверзум ќе бидат прикажани 10 филмови од фестивалот. […]
14 декември 2020

Нашето 3D кино, Киноверзум, слави 1 година од отворањето

Нашето 3D кино, Киноверзум, денес слави една година од отворањето. Киноверзум ги отвори своите врати за публиката на 14-ти декември 2019, и во првите три месеци […]
9 октомври 2020

Во Киноверзум – 3D кино во Свети Николе премиерно беше прикажан филмот „Стела“

На 08.10.2020 со почеток од 19:00 часот, во нашето кино – Киноверзум – 3Д кино во Свети Николе се одржа премиера на првиот македонски долгометражен детски […]