Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ – Штип во посета на Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино

Се одржа десеттото предавање од ППП – Моќта на верувањето и верување во моќта за „едност“ во Универзумот
31 мај 2022
Меѓународна Летна Лидерска Академија „Политичкото лидерство како бренд на државите“
3 јуни 2022

Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ – Штип во посета на Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино

На 3 јуни 2022 година (петок) вкупно 54 првоодделенчиња од ООУ „Ванчо Прке“ – Штип во Киноверзум го гледаа анимираниот филм „Патот кон месечината“. Учениците го следеа филмот заедно со нивните одделенски раководители.

Киноверзум е единственото универзитетско 3D кино во Република Северна Македонија и започна со работа во декември 2019.