Меѓународна Летна Лидерска Академија „Политичкото лидерство како бренд на државите“

Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ – Штип во посета на Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино
3 јуни 2022
Проф. д-р Димитар Димитров, доц. д-р Владимир Владов и проф. д-р Христо Бонџолов во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата
6 јуни 2022

Меѓународна Летна Лидерска Академија „Политичкото лидерство како бренд на државите“

Меѓународен Славјански Универзитет и Високата школа за телекомуникации и пошти од Софија, Бугарија организираат Меѓународна Летна Лидерска Академија „Политичкото лидерство како бренд на државите“, која ќе се одржи во Скопје и Свети Николе, Република Северна Македонија.

На летната академија за лидерство ќе учествуваат студенти и докторанди од Република Бугарија и Република Северна Македонија. На Меѓународната Летна Лидерска Академија можат да се пријават сите студенти.


Место и датум на настанот
Очекувани предавачи на настанот


  • Владо Бучковски  – поранешен премиер на Република Северна Македонија
  • Емил Димитриев – поранешен премиер на Република Северна Македонија
  • Никола Поповски – поранешен претседател на Собранието и поранешен министер за финансии
  • ген. Стефан Јанев –  претседател на Владата на Република Бугарија во периодот мај 2021 г. – декември 2021 г.
  • Ива Митева – потпретседател на 47. Народно собрание на Република Бугарија, претседател на 45. и 46. Народно собрание на Република Бугарија.
  • Петар Витанов – член на Европскиот парламент
  • Момчил Иванов – пратеник во 47. Народно собрание на Република Бугарија
  • Миглена Темелкова – ректорка на Висока школа за  телекомуникации и пошти
  • Јордан Ѓорчев – претседател на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет

Агенда


Во прилог можете да ја разгледате предвидената програма за настанот:


9 јуни –  хотел Континентал – Скопје


14.00 – 14.15 отворање на Меѓународна Летна Лидерска Академија – Миглена Темелкова – ректор на Висока школа за телекомуникации и пошти и Јордан Ѓорчев – претседател на Управен Одбор на МСУ
14.15 – 16.00 Владо Бучковски – поранешен премиер на Република Северна Македонија и Емил Димитриев – поранешен премиер на Република Северна Македонија
16.10 – 17.10 Никола Поповски – поранешен претседател на собранието и поранешен министер за финансии –  професор на Меѓународниот Славјански Универзитет

11 јуни – Континентал – Скопје и Mayberry Highway – Свети Николе


12.30 – 13.00 регистрација

сала хотел „.Континентал“

13.00 – 13.50 Ива Митева – потпретседател на 47. Народно собрание на Република Бугарија, претседател на 45. и 46. Народно собрание на Република Бугарија.

Момчил Иванов – пратеник во 47. Народно собрание на Република Бугарија.

14.00 – 14.50 Петaр Витанов – пратеник во Европскиот парламент
15.00 – 16.00 ген. Стефан Јанев – Претседател на Владата на Република Бугарија во периодот мај 2021 – декември 2021 година
20.00 гала вечера во ресторан Mayberry Highway – Свети Николе

12 јуни – хотел Континентал – Скопје


9.30 – 10.00 регистрација

сала хотел „Континентал“

10.00 – 11.00 Сумирање на тезите развиени за време на Петтата меѓународна летна академија за лидерство

Партиципација за учество на учесниците од Република Северна Македонија


На Меѓународната Летна Лидерска Академија можат да се пријават сите студенти. Вкупните трошоци за учество на Меѓународната Летна Лидерска Академија за студентите од Република Северна Македонија изнесуваат 65 евра.

Во сумата е вклучено учество во програмата на Меѓународната Летна Лидерска Академија, сертификат и гала вечера. Инструкции за плаќањето ќе добиете по пополнување на апликацијата.


Апликација за учество


Пријавувањето се врши електронски со потполнување на формата која е дадена на оваа страница. По пополнување на формата ќе бидете контактирани од нашиот тим за да Ви бидат дадени подетални инструкции за настанот.

Повеќе информации можете да добиете на obuki@msu.edu.mk


Пријава за учество Летна Лидерска Академија

CAPTCHA image