Култура

23 декември 2022

Започна Новогодишниот фестивал и базар на МСУ во Свети Николе

Започна шестиот Новогодишен фестивал и базар на Меѓународен Славјански Универзитет и Киноверзум. Базарот започна на 22.12.2022 (четврток) и ќе се одржува и во наредните два дена […]
15 декември 2022

Киноверзум го прослави својот трети роденден

На 14 декември Киноверзум прослави 3 години од отворањето. Киноверзум е единственото универзитетско 3D кино во земјава. Во овие три години во Киноверзум беа прикажани над […]
15 декември 2022

Пријава за уметничка работилница: „Зимска бајка“

Доколку отсекогаш сте сакале да насликате зимски пејзаж, ова е вистинската работилница за вас. Институтот за култура и уметност и Меѓународен Славјански Универзитет по втор пат […]
12 декември 2022

Во Киноверзум премиерно се одигра монодрамата Петте фази на преболувањето

На 9 декември во 20:00 часот во Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино, на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе премиерно беше одиграна монодрамата „Петте фази на […]
25 ноември 2022

Киноверзум доаѓа во Штип

Киноверзум, единственото универзитетско 3D кино наскоро ја проширува својата работа во Штип. Со тоа, Киноверзум започнува да прераснува во единствениот македонски ланец на кина. Киноверзум во […]
14 ноември 2022

Во Киноверзум се одржа Stand-up comedy show со Ивана Наскова и Срѓан Слијепчевиќ

Во Киноверзум на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе на 11.11.2022 се одржа Stand-up comedy show со Ивана Наскова и Срѓан Слијепчевиќ. Студентите на МСУ можеа […]
13 ноември 2022

Пријавување за штандови на Новогодишен фестивал и базар • 22, 23 и 24 декември 2022

Шеста година го организираме нашиот Новогодишен фестивал и базар! Новогодишниот фестивал и базар ќе се одржи на 22, 23 и 24 декември, секој ден од 18:00 […]
3 ноември 2022

Киноверзум подарува 50 влезници за Stand-up comedy show: Ivana Naskova & Srđan Slijepčević

Освоени влезници Добитниците можат да ги подигнат влезниците директно во Киноверзум, пред почетокот на настанот. Име и презиме Број на добиени влезници Јован Тодоров Една Јана […]
27 октомври 2022

На МСУ се одржа работилница организирана од МСУ и Здружението Споделено знаење

На 27 октомври 2022 година (четврток) се одржа работилница за пишување на статии поврзани со Меѓународен Славјански Универзитет се со цел за полесно стекнување на знаења […]
22 октомври 2022

Пријавување за работилница за уредување на статии на Википедија

Ве известуваме дека Меѓународен Славјански Универзитет заедно со невладината организација „Споделено знаење“ организира работилница за уредување на Википедија статии на тема по Ваш избор. Целта на […]
19 октомври 2022

Нашата студентка Марија Атанасова ќе учествува на Макфест

Горди сме што нашата студентка Марија Атанасова ќе учествува на Макфест кој годинава ќе се одржи на 21 и 22 октомври 2022 година во Дом на […]
10 октомври 2022

Вработени од МСУ беа дел од работилницата Свети Николе организирана од Здружението Споделено знаење

На 7 октомври 2022 година (петок) се одржа работилница за пишување на статии поврзани со Свети Николе (статии за лица, установи, градби, историја, географија, локални организации, […]
8 октомври 2022

Успешно се одржа 7. Меѓународен филозофски дијалог „Исток-Запад“

Околу 20 врвни филозофи од универзитети од САД, Србија, Шпанија, Тајван, Русија, Словенија, Хрватска, Грција,Босна и Херцеговина, Северна Македонија и др. земаат учество на Седмиот меѓународен […]
7 октомври 2022

Се одржа изложба на карикатурите на проф. д-р Јордан Ѓорчев во Високата школа за безбедност и економика во Пловдив, Бугарија

На 30 септември 2022 во Високата школа за безбедност и економика од Пловдив, Бугарија, се одржа конференција на тема „Вештачка интелигенција во областа на безбедноста – […]
1 септември 2022

Во просториите на МСУ промовирана книгата „Новиот алгоритам на Србија“ од Бранко Димитријевиќ и Мирјана Прљевиќ

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на првиот деловен роман […]