Михаела Ѓорчева

27 март 2024

Упис на додипломски студии – 2024/2025

Врз основа на член 149, член 134 став 2 и член 135 од Законот за високото образование на Р.Северна Македонија (сл.весник 82/2018) и член 165 од […]
24 март 2024

Куманово во фокусот на МСУ: презентирање на студиските програми во средните училишта

Меѓународен Славјански Универзитет продолжува со активностите за промовирање на своите студиски програми пред матурантите од целата држава. Нашата најнова посета беше во Куманово на 21. март […]
24 март 2024

Упис на последипломски студии – 2024/2025

Врз основа на член 149, член 134 став 2 и член 135 од Законот за високото образование на Р. Северна Македонија (сл.весник 82/2018) и член 165 […]
23 март 2024

МСУ ги продолжи презентациите на своите студиски програми пред матурантите во Струмица

Меѓународен Славјански Универзитет продолжи со своите презентации низ средните училишта. На 20. март 2024 година, нашиот тим одржа повеќе презентации пред матурантите во Струмица, претставувајќи им […]
22 март 2024

МСУ започна со презентирањето на своите студиски програми пред матурантите во Велес

Меѓународен Славјански Универзитет започна со серија презентации на своите студиски програми пред матурантите од средните училишта низ целата држава, почнувајќи од Велес на 19. март 2024 […]
21 март 2024

Заедничка инклузивна работилница на Меѓународен Славјански Универзитет и ОУ „Тодор Ангелевски“

На 19. март 2024 година на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола беше реализирана заедничка инклузивна работилница помеѓу студентите од Факултетот за психологија под менторство на проф. […]
18 март 2024

Потпишан Меморандум за соработка со ООУ „Димитар Влахов“ – Штип

Центарот за кариера при Меѓународен Славјански Универзитет и Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет потпишаа Меморандум за соработка со Општинско основно училиште „Димитар Влахов“ во […]
16 март 2024

Свечено отворено новото кино на Киноверзум во Кисела Вода

Скопје, Кисела Вода – вечерта на 15. март 2024 година, на црвен тепих со бројни гости и во свечена атмосфера, беше отворено четвртото кино на Киноверзум. […]
11 март 2024

Професори од Техничкиот универзитет во Габрово, Бугарија во посета на МСУ

Во рамките на Еразмус+ програмата која овозможува мобилност на наставен и административен кадар, Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на тим професори од Техничкиот универзитет во Габрово, […]
10 март 2024

МСУ и Киноверзум на Форбс 30/50 самитот 2024 во Абу Даби по повод Меѓународниот ден на жената

По повод Меѓународниот ден на жената, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и основач на Киноверзум учестуваше на Forbes 30/50 самитот […]
28 февруари 2024

Федерацијата на училишен спорт на Македонија одржа годишно собрание на Меѓународниот Славјански Универзитет во Св. Николе

На 27 февруари 2024 година, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше одржан значаен настан за развојот на училишниот спорт во Република Северна […]
26 февруари 2024

Битола: реализиран курсот на тема “English for Higher Education Academics“ заедно со Atlas Language School од Даблин, Ирска

Меѓународен Славјански Универзитет во Битола исто така беше домаќин на курсот на тема “English for Higher Education Academics“, организиран од Atlas Language School од Даблин, Ирска. […]
23 февруари 2024

Во Битола и Претор продолжи Еразмус+ програмата “Beyond Slides and Speeches: Strategies for Delivering Powerful Academic Presentations”

Комбинираната интензивна програма “Beyond Slides and Speeches: Strategies for Delivering Powerful Academic Presentation” организирана во рамките на Еразмус+ програмата продолжи во Mayberry Lake во Претор и […]
21 февруари 2024

Успешно реализиран курс на тема “English for Higher Education Academics“ заедно со Atlas Language School од Даблин, Ирска

Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на бесплатен курс на тема “English for Higher Education Academics“, во организација на Atlas Language School од Даблин, Ирска. Настанот кој […]
20 февруари 2024

МСУ на настанот „Индија – Европа: Средба за бизнис и одржливост” во Њу Делхи, Индија

Делхи, 20 февруари 2024 – м-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управниот Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет присуствуваа на настанот „Индија – Европа: Средба […]