• Во посета на градоначалникот на Тамбов, А. В. Кондратев
 • Потпишување на троен договор за соработка во Тамбов, Русија
 • Делегација од Славјански во посета на Баку, Азербејџан
 • Гостување на професори од САД: Brian Sawers и Urska Velikonja
 • Свечено доделување на дипломи - 2015
 • Изложба „70 години победа“ на Славјански
 • На Славјански е изложена слика чиј оригинал вреди 179.365.000 долари
 • Предавање од Михаил Лушин – Аташе за култура во руската Амбасада
 • Гостување на учениците од СОУ „Кочо Рацин“ - Свети Николе на Славјански
 • Осоговски велеслалом 2015
 • Предавање од Михаил Лушин - Аташе за култура во Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија
 • Известување за неработни денови за Велигден во 2015 год.
 • Отворен ден на Славјански во Битола
 • Проф. д-р Кети А. Несторовска за прикриениот говор на омраза
 • Славјански со вредни донации во ЈУ „Дом за доенчиња и мали деца“ – Битола