Известување за септемвриска сесија и почеток на наредната академска година

Две слободни места за студентска размена во Липецк, Русија
5 август 2019
МСУ потпиша меморандум за соработка со Првата детска амбасада во светот Меѓаши
20 август 2019

Известување за септемвриска сесија и почеток на наредната академска година

Се известуваат студентите од МСУ дека распоредот за Септемвриската испитна сесија ќе биде објавен најдоцна на 20-ти август 2019. Во продолжение се термините за Септемвриската испитна сесија, како и временските рокови за упис на година и семестар.

  • од 15 до 25 август ќе се пријавуваат испитите за Септемвриската испитна сесија
  • од 26 август до 8 септември ќе се одржи Септемвриската испитна сесија
  • од 9 до 15 септември ќе се врши упис на година, поднесување на семестрален лист и упис на семестар.