Започна реализацијата на практичниот дел од CNC обуката за програмери и оператори – 4 на МСУ во Свети Николе

МСУ и годинава учествуваше на Трчај Бе во Битола
4 септември 2022
Победа за нашите девојки од ЖРК Овче Поле – Славјански Универзитет
23 септември 2022

Започна реализацијата на практичниот дел од CNC обуката за програмери и оператори – 4 на МСУ во Свети Николе

Институтот за инженерска економија при Меѓународниот Славјански Универзитет за првпaт воведе обука за CNC програмери и оператори која можеа да ја слушаат и посетуваат не само студентите на факултетите за информатика, туку сите што се заинтересирани да ја совладаат оваа програма.  Денес (10.09.2022) на нашиот кампус во Свети Николе, во просториите на CNC академијата се одржуваат првите часови од практичниот дел, односно работење со CNC машини.

Практичниот дел се состои од пуштање на машина и изработка на модел. Секој кандидат изработува посебен 3D модел. По успешно завршената обука, учесниците добиваат сертификат на македонски и германски јазик.

Во прилог можете да ги погледнете фотографиите од практичниот дел.