Се одржа онлајн предавањето „Почетниот период на Големата Татковинска воjна“

Нашата студентка Пулексенија Јованоска (каратистка) ќе учествува на Олимписките игри
19 јуни 2021
Промовирана книгата Антологија 2021 во присуство на претседателот на Словенија
22 јуни 2021

Се одржа онлајн предавањето „Почетниот период на Големата Татковинска воjна“

На 21 јуни (понеделник) во 20:00 часот се одржа предавањето на тема „Почетниот период на Големата Татковинска воjна”.

Предавањето беше организирано од Амбасадата на Руската Федерација во Република Северна Македонија и Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин” по повод на Денот на сеќавање и жалост, 80-годишнина од почетокот на Големата Татковинска војна 1941-1945.

За настаните од 22 јуни 1941 година и следните месеци раскажуваше првиот секретар на Амбасадата, Виктор Дјаков.