Рекордни 377 учесници на 6-тиот дел од вечерните дискусии на теми од психологијата со доц. д-р Ана Чучкова

Повик за учество на осмата меѓународна научна конференција на тема „Глобални трендови во 2021 година“
22 февруари 2021
Студентски блог: Во овој машки свет, биди горда што си жена – Симона Јовановска
26 февруари 2021

Рекордни 377 учесници на 6-тиот дел од вечерните дискусии на теми од психологијата со доц. д-р Ана Чучкова

Шестиот дел од вечерните дискусии на теми од психологијата со доц. д-р Ана Чучкова се одржа на 25-ти февруари од 21:00 часот. На дискусијата на тема „Стравови“ имаше рекорден број на учесници (377), споредено со претходните дискусии. Гости на настанот беа Александар Георгиевски, оснивач на Gotham – Travel & Events и Михаил Стевчев, оснивач на Treebanks.

Во дискусиите се обидовме да одговориме на прашањата „Зошто постои стравот?“ и „Како се справуваме со стравот?“. Гостите на дискусијата ги споделија своите искуства и стравовите кои ги имале додека ги основале своите компании, но и за време на работењето. Најважниот дел од дискусијата беше моментот на „надминување на стравовите“, при што гостите на дискусијата ги споделија своите искуства и методи за справување со стравот.По големиот интерес за „Деновите на психологијата на МСУ“, воведовме циклус на отворени предавања на МСУ. Започнавме со вечерни дискусии на теми од психологијата со доц. д-р Ана Чучкова. Првата дискусија беше бесплатна и се одржа на 3-ти декември 2020 на тема „Стоицизам – како начин на живеење во модерно време“ со околу 140 учесници.

Втората дискусија исто така беше бесплатна и се одржа на 17-ди декември 2020 на тема „Цртите на личноста и асертивноста“. Дискусијата се одвиваше онлајн преку платформата Zoom и траеше околу 2 часа, а имаше над 140 учесници.

Третата дискусија, како и претходните две се одржа бесплатно на 14-ти јануари на тема „Мотивација“ на која имаше околу 200 учесници.

Четвртата дискусија, исто така се одржа бесплатно на 28-ми јануари на тема „Психологија и пропаганда“. На четвртата дискусија гостин беше актерот Марјан Ѓорѓиевски.

Петтата дискусија беше бесплатна и се одржа на 11-ти февруари на тема „Благосостојба и мудрост“, а гости беа Тони Зен и Иванчо Горјанин – сенсеи.

Седмиот и ПОСЛЕДЕН дел од овој циклус на дискусиите ќе се одржи на 11-ти март. Регистрирањето е преку следниов линк.