Промовирана книгата Бела книга за темнотиите на душата од проф. д-р Мирослав Пендароски

Ученици од трета и четврта година од СОУ „Коле Нехтенин“, Штип започнаа со практична настава на МСУ
28 октомври 2022
Силвија Тодорова и Ива Димитрова во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата
3 ноември 2022

Промовирана книгата Бела книга за темнотиите на душата од проф. д-р Мирослав Пендароски

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на книгата „Бела книга за темнотиите на душата“ од проф. д-р Мирослав Пендароски.

Промоцијата се одржа на 02.11.2022 со почеток од 18:00 часот во Mayberry Highway Hotel.

Настанот го отвори водителката Рашела Гинова, а промотори беа проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ и Наташа Бошковска Златкова, новинар и уредник во Нова Македонија. Свое обраќање преку видео имаше и Марјан Георгиевски, актер.