Повик за конференција „Света Људмила во словенската и централноевропската култура“

Босанската академија на науките и уметностите „Кулин бан“ му додели сребрена плакета на нашиот професор Хаџиб Салкиќ
29 август 2021
Претставници од МСУ на церемонија по повод 76 години од завршувањето на Втората светска војна
4 септември 2021

Повик за конференција „Света Људмила во словенската и централноевропската култура“

На 30 и 31 октомври 2021 ќе се одржи меѓународна научна конференција за да се одбележи 1100-годишнината од смртта на Светата маченичка Људмила. По тој повод го споделуваме повикот за објавување на трудови „Света Људмила во словенската и централноевропската култура“.

Конференцијата ќе се одржи во Прага, Чешка Република и е организирана од:

во соработка со:

  • Санктпетербуршка теолошка академија, Санкт Петербург, Русија
  • Православен теолошки институт во Прага

Во прилог се сите информации за конференцијата: