Претставници од МСУ на церемонија по повод 76 години од завршувањето на Втората светска војна

Повик за конференција „Света Људмила во словенската и централноевропската култура“
31 август 2021
ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет одигра пријателски натпревар против екипата на ЖРК Кузман Вардар
4 септември 2021

Претставници од МСУ на церемонија по повод 76 години од завршувањето на Втората светска војна

На 3 септември 2021 се одржа церемонија по повод 76 години од завршувањето на Втората светска војна. Церемонијата се одржа пред спомен-обележјето посветено на 75-годишнината од Големата Победа. На церемонијата се обрати НЕ Сергеј Баздникин, амбасадор на Руската Федерација во Р. Северна Македонија.

На настанот зедоа учество претставници на дипломатскиот кор, градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, Почесниот конзул на Руската Федерација во Охрид, Велимир Стојковски, делегација од ЛУКОИЛ Македонија и Газпром, како и од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, руски сонародници итн.

Од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ присуствуваа претседателот на Управен Одбор, проф. д-р Јордан Ѓорчев, директорката на Институтот за култура и уметност при МСУ, проф. д-р Соња Ризоска Јовановска, д-р Слободан Бундалевски, Валентина Спасова и Ивана Христовска.