Нашата студентка Пулексенија Јованоска е прогласена за СПОРТИСТКА НА ГОДИНАТА

Започна Новогодишниот фестивал и базар во Свети Николе
25 декември 2019
Се вратија студентите од размената во Липецк
3 јануари 2020

Нашата студентка Пулексенија Јованоска е прогласена за СПОРТИСТКА НА ГОДИНАТА

Нашата студентка Пулексенија Јованоска е прогласена за СПОРТИСТКА НА ГОДИНАТА во изборот организиран од Агенцијата за млади и спорт.

Пулексенија е каратистка која години наназад успешно ја претставува нашата земја на меѓународни натпревари. Таа беше избрана и за најдобра спортистка во индивидуален спорт за 2019 година од страна на граѓанската организација Такт.

Честитки.