Габриела Матискова од Универзитетот Масарик во Брно, Чешка ќе студира на МСУ еден семестар

Лиса Хенеке од Германија студираше еден семестар на МСУ и го споделува нејзиното искуство како Еразмус+ студент
12 февруари 2022
Резултати и најава за Бесплатни обуки на теми по ваш избор
15 февруари 2022

Габриела Матискова од Универзитетот Масарик во Брно, Чешка ќе студира на МСУ еден семестар

Габриела Матискова од Универзитетот Масарик во Брно, Чешка, деновиве е во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за студенти. Таа овој семестар ќе студира на додипломските студии на Факултетот за правни науки во при МСУ, а наставата ќе се одвива онлајн.

Во рамки на посетата Габриела Матискова оствари средба со вработените од Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународен Славјански Универзитет Г. Р. Державин.