Емирхан Ераслан од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција на студентска размена на МСУ

Потпишан договор за соработка со Универзитетот „Фехми Агани“ – Ѓаковица, Република Косово
23 септември 2021
Проф. д-р Кети Арсовска – Несторовска во посета на Универзитетот во Задар во Хрватска во рамките на програмата Еразмус+
23 септември 2021

Емирхан Ераслан од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција на студентска размена на МСУ

Емирхан Ераслан од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција, на 22 септември пристигна на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе.

Преку Еразмус+ програмата, Емирхан пет месеци ќе студира на нашиот Факултет за информатика. Во рамки на неговата прва посета тој оствари средба со Викторија Велкова, вработена во нашата Канцеларија за меѓународни односи и асистентот м-р Мартин Ѓорѓиев.