Младинска размена во Романија за проектот Promoting Inclusion And Employment Trough Art

ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет одигра пријателски натпревар против екипата на ЖРК Кузман Вардар
4 септември 2021
МСУ во новата академска година оди онлајн – сите предавања онлајн почнувајќи од октомври
9 септември 2021

Младинска размена во Романија за проектот Promoting Inclusion And Employment Trough Art

Вкупно 12 млади од Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет во моментов се на младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен “Promoting Inclusion And Employment Trough Art”. ☀️🧳🛫

Младинската размена започна на 1 септември 2021, а ќе трае до 10 септември 2021.

Целта на овој проект е да се поттикне вклучување на мигранти, бегалци кои доаѓаат во Европа, вклучително и баратели на азил, да се создадат мостови помеѓу мигрантите и локалните заедници преку култура, уметност и образование, како и презентирање на културата на Европа и нејзините вредности.