Марија Фсадни од Малта студираше еден семестар на МСУ

24 јануари – Меѓународен ден на образованието
24 јануари 2023
Mартина Псотова од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Трнава, Словачка студираше еден семестар на МСУ
25 јануари 2023

Марија Фсадни од Малта студираше еден семестар на МСУ

Изминатата година Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на рекорден број Еразмус+ студенти. Помеѓу нив беше и Марија Фсадни, студентка која дојде на Еразмус+ мобилност за студенти од Универзитетот во Малта. Таа студираше еден семестар на додипломските студии на Факултетот за правни науки при МСУ.

Марија Фсадни беше присутна на сите предавања, испитите ги полагаше со физичко присуство на кампусот во Свети Николе и беше во константна комуникација со професорите и вработените во Канцеларијата за меѓународни односи при МСУ. Марија треба да ги полага сите испити во Јануарската испитна сесија, по што се враќа на својот универзитет во Малта.

Студентите на Меѓународен Славјански Универзитет исто така имаат можност да поминат по еден семестар на некој од европските универзитети во рамки на Еразмус+ програмата.