Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ беше промотор на двете книги „Сизифе смени го врвот“ и „Доаѓа зима“ од Димитар И. Вилазорски во Ликовен салон, Велес

МСУ одржа презентација на своите наставни програми пред матурантите од СОУ ,,Св. Наум Охридски“ – Македонски Брод
10 мај 2022
Се одржа осмото предавање од ППП – „Инклузивна училница – Од теорија до пракса“ од доц. д-р Горица Поповска Налевска
10 мај 2022

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ беше промотор на двете книги „Сизифе смени го врвот“ и „Доаѓа зима“ од Димитар И. Вилазорски во Ликовен салон, Велес

На 10 мај 2022 година (вторник) во просториите на Ликовен Салон, Велес се одржа промоција на книгите „Сизифе смени го врвот“ и „Доаѓа зима“ од Димитар И. Вилазорски. Двете книги се издадени од страна на издавачката куќа Меѓународен центар за славјанска просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет.

Промотори на книгите беа проф. д-р Јордан Ѓорчев, претседател на Управен одбор на МСУ и писателот Љупчо Силјановски.

За сатиричната проза „Доаѓа зима“ напишани се две рецензии од страна на црногорскиот писател Бојан Рајевиќ и од српската писателка и професорка Мирјана Ѓапо. Тие беа прочитани од велешкиот актер Жарко Спасовски. Исто така, беше прочитан дел од книгата од страна на актерот Јордан Витанов.

Авторот Вилазорски го покани и својот колега, афористичарот Атанас Крлевски, заедно да прочитаат дел од афоризмите.