Продолжуваат активностите на младинската размена за Erasmus+ проектот “Tolerance and Harmony Through Film and Photography“

Македонската женска репрезентација на Светското првенство во Крањ и Камник, Словенија
27 август 2021
Босанската академија на науките и уметностите „Кулин бан“ му додели сребрена плакета на нашиот професор Хаџиб Салкиќ
29 август 2021

Продолжуваат активностите на младинската размена за Erasmus+ проектот “Tolerance and Harmony Through Film and Photography“

Продолжуваат активностите на нашите студенти и соработници од Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет кои во моментов се на младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен Tolerance and Harmony Through Film and Photography.

Младинската размена започна на 22 август 2021, а ќе трае до 31 август 2021.

Целта на овој проект е да едуцира 42 млади луѓе за намалување на врсничкото насилство и дискриминацијата. Алатката која ќе ја користат се јавните настани кои ги промовираат културните вредности на заедницата преку филм и фотографија.