Македонската женска репрезентација на Светското првенство во Крањ и Камник, Словенија

МСУ додели стипендии за три ракометарки од ЖРК Славјански Универзитет
26 август 2021
Продолжуваат активностите на младинската размена за Erasmus+ проектот “Tolerance and Harmony Through Film and Photography“
28 август 2021

Македонската женска репрезентација на Светското првенство во Крањ и Камник, Словенија

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ е долгогодишен пријател на куглањето и ја поддржа македонската женска U18 репрезентација која имаше настап на Светското првенство до 23 години во Крањ и Камник, Словенија.

По децениска пауза повторно младите македонски куглари на големо натпреварување.