Полагање цвеќе пред споменикот „Руски крст“ во Битола по повод „Денот на руската дипломатија“

Студенти од Славјански на студии за двојни дипломи во Русија
9 февруари 2018
На Славјански во Св. Николе прославена руската Прочка – Масленица
17 февруари 2018

Полагање цвеќе пред споменикот „Руски крст“ во Битола по повод „Денот на руската дипломатија“

Денес во Битола пред споменикот „Руски крст“ се одржа свечена церемонија по повод професионалниот празник на рускиот дипломатски работник „Ден на руската дипломатија“.
 
Пред споменикот свежо цвеќе положија и Вонредниот и Ополномоштен амбасадор на Русија во Македонија Н.Е. Олег Шчербак, Почесниот конзул на Руската Федерација во Битола г-дин Сергеј Самсоненко, претставници од дипломатскиот кор во Македонија, претставници на организации помеѓу кои Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Сојуз на здруженија за македонско-руско пријателство во Република Македонија, како и граѓани-почитувачи на работата на рускиот дипломатски работник.