Филиз Сајар, Драженка Биркиќ и Катаржина Кита – Валенка во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Бисер Крстев, Мариана Асенова, Миглена Казашка и Павлина Иванова во посета на МСУ во рамките на Еразмус+
23 мај 2022
Свечено врачени дипломите на 170 дипломци и 130 магистри на МСУ во Свети Николе
24 мај 2022

Филиз Сајар, Драженка Биркиќ и Катаржина Кита – Валенка во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Филиз Сајар, Драженка Биркиќ и Катаржина Кита – Валенка деновиве се во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за наставен кадар. Филиз Сајар доаѓа од Универитетот Сулејман Демирел во Испарта, Турција, Драженка Биркиќ доаѓа од Универзитетот за применети науки во Карловац, Хрватска, а Катаржина Кита – Валенка доаѓа од Универзитетот Јан Кохановски во Киелце.

Во рамки на денешната посета на универзитетот (23 мај 2022) остварија средба со претседателот на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Јордан Ѓорчев, проф. д-р Живко Митревски, професор на Факултетот за правни науки при МСУ и вработените од Канцеларијата за меѓународни односи.