Трет ден од Новогодишниот фестивал и базар

Конкурс за трансфер на студенти 2017/2018
29 декември 2017
На Славјански се одржа ЕЕО забава со Димитар Андоновски, Влатко Лозаноски, Ивана Наскова и група Clique
29 декември 2017

Трет ден од Новогодишниот фестивал и базар

Третиот ден од Новогодишен фестивал и базар во Св. Николе настапија Градски аматерски театар „Сцена 71“, Свети Николе со нивната Комедија „Во очи на најлудата ноќ“ и Мандолинскиот оркестар „Св. Николај“ (20:30 часот).

Исто така, Ресторан „Златна Москва“ на своето мени нудеше и руски специјалитети.

На руската вечер при Новогодишен фестивал и базар во Св. Николе гостуваше и внуката на Дедо Мраз – Снегурочка. Во Русија Снегурочка е позната како посредник помеѓу Дедо Мраз и децата и таа му помага да ги раздели подароците.