Проф. д-р Мирослав Пендароски одржа предавање во Универзитетската библиотека во Пула за членови на Здружението на психолози од Истра

Студенти од МСУ на вебинар „Парламентот (Собранието) како основна институција на парламентарното право“
20 октомври 2021
Студенти од Факултетот за правни науки при МСУ во посета на Основниот суд во Свети Николе
25 октомври 2021

Проф. д-р Мирослав Пендароски одржа предавање во Универзитетската библиотека во Пула за членови на Здружението на психолози од Истра

Во сабота, 09.10.2021 година, проф. д-р Мирослав Пендароски одржа предавање во Универзитетската библиотека во Пула, Хрватска, за членови на Здружението на психолози од Истра.

Професорот Пендароски одржа предавања и работилници за 15 членови на Здружението на психолози од Истра на темите „Razumijevanje sna i snova i načini korištenja sna u praktičnom psihološkom radu“ и „Osnove sistemskih obiteljskih konstelacija“.

„Професорот ги воодушеви сите присутни со својата стручност, искуство, пристап, начин на пренесување знаење, но и со хумор! Многу сме почестени и горди што имавме можност да го угостиме во Пула и се надеваме дека ова е само почеток на една прекрасна соработка. Посебна благодарност до нашата членка Андријана Паскоска од Македонија, која ја иницираше оваа соработка. ️“ – објавија од Здружението на психолози од Истра.Проф. д-р Мирослав Пендароски е магистер по психологија, доктор на науки од областа на социјалната работа, претседател, едукатор и психотерапевт во Центарот за психологија, психотерапија, советување и едукација – „Совршен круг“. Од 2019 година е вонреден професор на Факултет за психологија при Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“.