Остварена средба со директорот на Агенцијата за млади и спорт

Во Свети Николе се одржа Прв Олдтајмер собир
7 октомври 2017
Амбасадорот на Руската Федерација во Р. Македонија ја додели наградата „Державин“
14 октомври 2017
Денес претставници од македонската делегација која ќе не претставува на 19-тиот Светски фестивал на млади и студенти во Сочи, Русија, остварија средба со директорот на Агенцијата за млади и спорт.
 
Од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ годинава имаме 7 учесници на овој фестивал, а македонската делегација брои околу 40 учесници. Ова е прво учество на Р. Македонија на овој фестивал. На фестивалот ќе присуствуваат и претставници од Агенцијата за млади и спорт.
 
Славјански се грижи за подготвување на материјалите за претставување на Македонија, дел од кои беа обезбедени од Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот.
 
Освен во Сочи, дел од учесниците на фестивалот ќе имаат можност да посетат и други градови во Русија, од Владивосток на исток до Калининград на запад.
 
Деновиве делегацијата составена од амбициозни млади луѓе активно се подготвува за претставувањето на Р. Македонија во Сочи, кое ќе се одвива преку поставување инфо штанд и учество на меѓународна изложба „Мировое соцветие“.
 
Фотографии:
Фејсбук страница Агенција за млади и спорт / Agency of youth and sport