Нашите ракометарки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет земаа учество на турнирот организиран од ЖРК Ѓорче Петров

Бариш Алтиока, Абиде Бану Гундуз Алтиока, Метехан Онал и Јасмин Онал во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата
29 август 2022
Во просториите на МСУ промовирана книгата „Новиот алгоритам на Србија“ од Бранко Димитријевиќ и Мирјана Прљевиќ
1 септември 2022

Нашите ракометарки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет земаа учество на турнирот организиран од ЖРК Ѓорче Петров

Нашите ракометарки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет учествуваа на турнирот кој го организираше ЖРК Ѓорче Петров. Ракометарките одиграа три одлични натпревари и покажаа дека можат да се натпреваруваат и со екипи кои настапуваат во европските првенства. Нашата стипендистка и ракометарка, Ангела Костовиќ, со постигнати 24 гола во текот на трите одиграни натпревари беше прогласена за најдобар стрелец на турнирот.

Честитки за Ангела Костовиќ и за покажаната игра на сите ракометарки.