Мартина Псотова од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Трнава, Словачка ќе студира на МСУ еден семестар во рамките на Еразмус+ програмата

Над 100 бруцоши присуствуваа на првиот академски час и свеченото врачување на индекси на МСУ во Битола
3 октомври 2022
Проф. д-р. Ленче Петреска – ректорката на МСУ на мобилност во Универзитетот во Ниш, Србија во рамки на Еразмус+ програмата за мобилност
4 октомври 2022

Мартина Псотова од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Трнава, Словачка ќе студира на МСУ еден семестар во рамките на Еразмус+ програмата

Мартина Псотова од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Трнава, Словачка, на 3 октомври присуствуваше на првиот академски час на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе и со тоа ги започна нејзините студии на нашиот универзитет. Таа овој семестар ќе студира на додипломските студии на Факултетот за психологија при МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за студенти.

Во рамки на првата посета Мартина Псотова оствари средба со вработените од Канцеларијата за меѓународни односи, го проследи првиот академски час, како и свеченото врачување на индекси на МСУ.