Студентите од Факултетот за правни науки во посета на Основен суд Свети Николе по повод Европскиот ден на граѓанската правда

Претседателот на Сенатот на МСУ на конференција во Белград на тема „Европската безбедност на крстосницата на мултилатерализмот и унилатерализмот“
25 октомври 2019
Девет студенти од МСУ пристигнаа на студентската размена во Тамбов, Русија
29 октомври 2019

Студентите од Факултетот за правни науки во посета на Основен суд Свети Николе по повод Европскиот ден на граѓанската правда

25-ти октомври е Европски ден на граѓанската правда и се одбележува во сите европски држави, со цел граѓаните да се информираат за нивните права.
 
По тој повод, на покана на Претседателот на судот, студенти од Факултетот за правни науки го посетија Основниот суд во Свети Николе. Во рамки на програмата за посета, студентите присуствуваа и на судење. 


Ова беше одлична можност за студентите кои го избрале правото како идна професија одблизу да се запознаат со работата на судот и начинот на негово функционирање.