На Славјански се одржа стенд ап шоу со Ивана Наскова насловено „Кога ќе се мажиш?“

Амбасадорот на Шведска, Н. Е. Матс Стефансон, ја отвори изложбата „Пристапност“ на Славјански во Св. Николе
31 октомври 2017
Шаховски турнир „Державин“ – 2017
10 ноември 2017
Во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе. на 04.11.2017 се одржа Стенд-ап шоу со Ивана Наскова, насловено „Кога ќе се мажиш?“. Талентираната стенд-ап комичарка ја насмеа бројната публика до солзи раскажувајќи за згодите и незгодите кои се дел од сингл животот, врските и свадбите.
 
Помеѓу публиката на 60-минутното шоу беа и нашите пријатели и соработници – целокупното раководство на Великотрновскиот универзитет „Св. св. Кирил и Методиј“, на чело со ректорот д-р Христо Бонџолов. Великотрновскиот универзитет е наш партнерски универзитет и со него имаме заеднички програми за докторски и магистерски студии.