Четврта победа во низа за нашите девојки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет

Се одржа средба во Универзитетот во Велико Трново помеѓу ректорот проф. д-р Христо Бонџолов и проф. д-р Јордан Ѓорчев
7 април 2022
Заменик претседателот на Управен Одбор на МСУ, м-р Борче Серафимовски, присуствуваше на свечената академија по повод Меѓународниот ден на Ромите
8 април 2022

Четврта победа во низа за нашите девојки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет

Нашите девојки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет продолжуваат со победничките игри во плеј-аутот во Женската лига.

На 07.04.2022 година (четврток) на домашен терен ја совладаа екипата на ЖРК Гевгелија. Крајниот резултат беше 29:22. Со оваа победа нашите девојки го задржаа првото место на плеј-аут табелата со 20 бода.